maandag 7 augustus 2017

Amber Brantsen presenteert haar eerste NOS Journaal op NPO1!


Amber Brantsen presenteert haar eerste NOS Journaal op NPO1!

Amber Brantsen eerste NOS Journaal uitzending nieuwe presentatrice 7 augustus 2017 6.30 uur vroege ochtend nieuws NPO1

Amber Brantsen heeft vandaag, 7 augustus 2017, haar eerste uitzending van het NOS journaal op NPO1 gepresenteerd.

In 2012 startte de talentvolle Amber haar carrière als nieuwslezer en nieuwscoördinator bij de streekomroep Unity FM, dit deed ze als baan naast haar universitair studie. Ze was ook één van de eerste nieuwslezers van het Unity TV Nieuws.

Vervolgens werd zij nieuwslezer bij de regionale zender Omroep West, waarna ze radionieuws ging lezen voor NOS op 3. Na een stage bij de NOS las Amber het NOS radionieuws en werd ze in januari 2016 sidekick van het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1.

Amber Brantsen eerste dag NOS Journaal uitzending nieuwe presentatrice 7 augustus 2017 7.00 uur vroege ochtend nieuws NPO1

Unity producent Rudo Slappendel is erg trots op Amber Brantsen. 'Door haar eigen focus en doorzettingsvermogen zit Amber nu op de stoel van het NOS Journaal. Haar harde werken, bescheidenheid en het zien en pakken van haar kansen maken naar mijn mening haar succes'.

Als klein meisje wist Amber al dat ze het nieuws op televisie voor wilde lezen, vandaag kwam die ambitie uit. De redactie van Unity.NU wenst Amber heel veel succes en plezier bij het NOS Journaal.

Amber Brantsen debuteert als presentator van NOS Journaal: ‘MENSEN, DIT BEN IK! Met passie en overgave ga ik u het nieuws brengen’

Via een stage op de binnenlandredactie van de NOS rolde ze in een baan als nieuwslezer en redacteur. Sinds anderhalf jaar is ze co-host van het NOS Radio 1 Journaal. Nu maakt Amber Brantsen (27) de overstap naar televisie als presentator van het NOS Journaal. Haar eerste nieuwsuitzending was vandaag, 7 augustus, om 06.30 uur.

In jet Juli/Augustus-nummer van OPZIJ een uitgebreid interview met haar. Hier wat citaten.
‘Ik ben ooit begonnen aan de studie Media en Cultuur met het idee om de journalistiek in te gaan.

De opleiding was interessant, maar mij te theoretisch en het stond te ver af van het journalistieke. Ik ben gaan nadenken over wat ik wilde en ben toen overgestapt.

Ik ben geïnteresseerd in het openbaar bestuur, de politiek, rechten, sociologie en dat komt allemaal mooi samen in de bestuurskunde. Naast die studie werkte ik als vrijwilliger bij de lokale omroep in Leiden. Ik was daar simpelweg binnengelopen en heb gezegd: ‘Hoi, ik ben Amber. Ik kan weinig, maar ben nieuwsgierig en ik wil graag van alles leren.’ Toevallig hadden ze iemand nodig voor het nieuws.’

‘Ik zit nu drie jaar bij de NOS, waarvan anderhalf bij het NOS Radio 1 Journaal. Je kijkt eens om je heen, je praat met collega’s. En je onderzoekt wat je mogelijkheden zijn binnen de organisatie op de langere termijn. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een screentest, waarin ik mocht laten zien of ik geschikt zou zijn als presentator van het NOS Journaal.

Daar sta je dan als groentje, totaal onbekend met het presenteren voor een camera. En dan dagen wachten. Tot het verlossende telefoontje van de hoofdredacteur kwam: ‘Amber, we waren erg tevreden en willen heel graag dat je bij het presentatieteam komt’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten